12 gener 2017

Un jutjat d’Alacant ordena tornar a col·locar les plaques franquistes retirades de la ciutat

La magistrada suspèn cautelarment el canvi de denominació després d’un recurs presentat pel grup municipal popular

per ACN 12/01/2017

El jutjat contenciós número 4 d’Alacant ha paralitzat el canvi de plaques de carrers amb denominacions franquistes a la ciutat accedint a la mesura cautelar proposada pel grup municipal del PP en el seu recurs contra la decisió de la junta de govern local de l’Ajuntament. Segons que ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià aquest dijous, la jutge ordena paralitzar el canvi de retolació i insta al restabliment de les plaques anteriors, a més de la suspensió dels tràmits administratius per al canvi de denominació.

Així mateix, insta a la paralització de tots els tràmits administratius iniciats amb vista al canvi de denominació de les vies afectades així com el lliurament de les comunicacions oportunes a les persones, entitats, organismes afectats i als caps de diferents àmbits i unitats administratives municipals, per fer-los saber que aquest acte administratiu es troba suspès i, per tant, no pot desplegar els seus efectes.

La magistrada indica que l’Ajuntament d’Alacant va procedir a substituir les plaques malgrat ser coneixedor que s’ha interposat un record i obert una peça de mesures cautelars. En la seva decisió assenyala que el consistori va actuar de manera “precipitada i immotivada, atès que no concorrien raons d’urgència”. 

En la seva decisió, cita una interlocutòria del Suprem del març del 2016 en la quan indica que no es pot executar un acte administratiu recorregut i per al qual s’han adoptat mesures cautelars.

L’Ajuntament d’Alacant va aprovar el juliol del 2016 canviar els carrers relacionats amb la Guerra Civil i el franquisme, aplicant la Llei de la Memòria Històrica. El primer en ser canviat va ser l’avinguda Adolfo Muñoz Alonso, denominant-se de les ’27 Constituents’.

El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alacant, Luis Barcala, va presentar un recurs al·legant que s’introduien figures representatives del comunisme i l’esquerra.

Etiquetes: , , ,