29 març 2017

Carcaixent prepara una concentració per a tapar pintades de simbologia nazi

“El dia 2 d’abril a les 10:30 hores, eixirem des de la Plaça Major a repintar alguns dels grafits nazis, explicant el seu significat i que impliquen, com a acte de rebuig a aquestes actituds intolerants”

Aquestes últimes setmanes ha aparegut el poble de Carcaixent ple de pintades amb discurs i simbologia nazi. Pensem que cal explicar que, el neonazisme és un corrent feixista, racista, extremista, que transmet odi pels diferents i per tot allò que no coneixen o que vinga de fora. Solen manifestar també un gran odi cap a les persones homosexuals, bisexuals i/o transsexuals, i sobretot, senten un gran odi cap a les persones que defensen la igualtat de tot ser humà.
Les pintades aparegudes a les parets de Carcaixent volen ficar de manifest la seua trista existència i les seues pobres ideologies, que recorden al nazisme antic, amb pintades com 88 que vol dir HH o Heil Hitler (al ser la H la vuitena lletra de l’alfabet) o amb el numero 14, de les “14 paraules: Hem d’assegurar l’existència de la nostra raça i un futur per als nostres fills blancs”, clara al•lusió a la propaganda del supremacista blanc David Lane.
També la creu celta és utilitzada en la iconografia neonazi, ja que exalta la creença de la superioritat de la raça blanca sobre les altres, o les sigles A.E. que volen dir Alternativa Europa, en referència a un grup supremacista ari. Les pintades sobre “Josué llibertat” fan referència a l’assassinat del jove Carlos Palomino, de mans d’aquest Josué, a sang freda i d’una punyalada al cor en el metro de Madrid. Condemnat per aquest fet a 26 anys de presó.
Aquestes pintades han estat fetes per un grup nazi d’Alzira que du un temps “decorant” i campant per eixe poble amb missatges que neguen l’holocaust o fomenten l’odi i la por. Així com amenaçant i apallissant a tota aquella persona que consideren enemiga de les seues idees. Considerem que s’està atemptant contra la llibertat, la igualtat i la tolerància, així com fomentant l’odi .
En una societat lliure, democràtica, igualitària, tolerant i respectuosa, no es poden permetre aquest tipus de missatges i actuacions. Hem de mostrar públicament el nostre rebuig contra aquest tipus de manifestacions intolerants, feixistes, racistes que atempten contra la convivència.
Per això volem convocar a tots aquells i aquelles que considerem que açò no s’ha de permetre a REPINTAR aquestes parets i mostrar el nostre rebuig i fer pedagogia contra aquestes ideologies desfasades, pobres i intolerants. Per que avui la persona agredida o amenaçada és un altra, però demà segurament pots ser tu, algun/a familiar o amistat.  Si com a poble no responem ara, demà igual ja es tard. NO PERMETEM QUE L’ODI S’APODERE DELS NOSTRES CARRERS.

Etiquetes: , , , ,