30 novembre -0001

Obama, racisme i grups d’odi als Estats Units

Representa Obama un canvi real pels EUA? després de la detenció de tres supremacistes blancs que suposadament tractaven d’assassinar el candidat a la Casa Blanca analitzem més de prop què s’espera del primer possible president negre de la potència més poderosa del món. El color de la seua pell no és garantia de canvi per moltes minories, que temen mantindrà l’statu quo i els ciments més bàsics de la polí­tica nordamericana, perpetuant el greu dèficit en polí­tiques socials i l’escalada armamentí­stica i bél·lica arreu del món. Per contra, els grups més radicals de la dreta racista carreguen incessantment contra Obama, amb al·lusions a la seua raça, qüestionant la seua fermesa patriòtica en els assumptes bandera dels ultres ianquis. Així­, us presentem una sèrie de ví­deos, notí­cies i reportatges sobre els moviments supremacistes blancs, els anàlisis més interessants sobre la polí­tica d’Obama i els grups anti-immigració més influents dels Estats Units. Leer la versión en castellanoLa polí­tica nord-americana mai ha deixat de sorprendre’ns. La seua cosmovisió, així­ com la seua geopolí­tica imperialista i els estrets vincles entre polí­tics i empreses petrolieres i d’armament, que condicionen sense dubte la polí­tica exterior i interior des dels inicis de la seua història, ens sembla fins i tot descarada i còmica, si no fos perquè el resultat de tot plegat es tradueix en morts, tortures, colps d’Estat i mentides globals que afecten la resta de pobles del planeta, que ballen sempre inevitablement la música que fa sonar la flauta de Washington. Ara, en plena convenció demòcrata, un moment clau dins la campanya electoral que culminarà al novembre amb la tria del nou president, tres persones han estat detingudes acusades d’intentar assassinar el candidat negre. Tot i que la notí­cia no ha gaudit de gran atenció més enllà d’un succés qualsevol, les informacions han apuntat ja la militància racista dels sospitosos, un dels quals duia tatuada una esvàstica.

Durant la Guerra Freda, la democràcia ianqui perseguia tot aquell sospitós de ser d’esquerres, i finançava i entrenava paramilitars d’extrema dreta que enderrocaren governs democràtics com el xilé d’Allende i tants altres arreu del món, amb l’excusa de l’ombra soviètica i la seguretat nacional. Una vegada acabada (suposadament) la bipolaritat mundial, s’ha encetat una nova etapa després de l’11-S amb l’anomenada ‘guerra contra el terrorisme’. Aquesta nova croada contra els qui diuen pretendre destruir la happy life occidental ha sotmès el poble nordamericà a una de les majors escalades militars i armamentí­stiques de la seua història, quan els index de pobresa més alts de la història sacsegen la nació més poderosa del món.

és per això que Barak Obama arriba en un moment clau per la polí­tica dels EUA: existeix una evident mala imatge a l’exterior de a polí­tica que Washington duu fora de les seues fronteres, encarnada amb la imatge d’un Bush ignorant, arrogant i mentider. I a l’interior, a més d’una latent crisi econòmica, cada vegada hi ha més dubtes quan els taüts retornen a casa els militars morts a l’Iraq o Afganistan. La major part dels combatents, s’ha de dir, son negres, o joves blancs aturats, sense cap expectativa, o que tracten d’aconseguir beques que es concedeixen per apuntar-se a l’exercit, o senzillament, mexicans que anhelen la nacionalitat nordamericana.

Obama ha de calmar els ànims dins del paí­s i donar una millor imatge de cara a l’exterior, però confiem ben poc en què de sobte, canvie la polí­tica habitual que durant més de mig segle ha desenvolupat la major potència mundial, ara potser ja en decadència. Això ho saben els think tanks i qualsevol analista polí­tic, que no oferirà sanitat gratuïta als seus ciutadans, ni abolirà el dret a posseir armes, ni la pena de mort, ni jutjarà Bush per haver assassinat milers d’innocents. Si les coses no canvien, és igual que Obama siga negre o rosa, ja que Condolezza Rice també és negra i no és precisament una defensora radical dels drets humans. és per això que la desconfiança, a més de natural i justificada, ens obliga a replantejar-nos perquè un home negre te ja un peu dins la Casa Blanca. és potser un intent per escenificar la suposada ‘tolerància’ i el ‘no racisme’ que evidentment brilla per la seua ausència als EUA? Ara les minories veuen en Obama una certa esperança, i aquesta carta és la que van a jugar els estrategues electorals de l’equip demòcrata.

Així­ els dubtes comencen ja a aflorar. Així­ de clar parla Diop Olugbala, organitzador internacional del Moviment Uhuru Democràtic Internacional www.inpdum.org. ‘els governats blancs proposen a Barack Obama- un flautista que atreu els africans cap a les garres del partit demòcrata. Si s’ observa amb serietat les postures, programes i assessors de Barack Obama, es vorà que no significa cap canvi real, sinó la defensa del mateix statu quo, amb un rostre nou. Nord Amèrica està en crisi econòmica i la classe blanca governant espera salvar-se aprofundint en l’ explotació dels africans de ls EUA i del continent d’ Àfrica, on s’hi troben les reserves de cru i minerals preciosos més grans del món. Què millor que fer-ho amb un rostre africà al capdavant de l’ Estat!’
Segons publicava l’escriptora i periodista nord-americana, Barbara Probst Solomon ‘Obama pensa contrarrestar les crí­tiques de que no és suficientment americà ni patriota subratllant el tema de la convenció: que els demòcrates representen la nova famí­lia nord-americana. El nou cens que acaba de fer-se públic esta setmana ho deixa clar. En el plaç de 15 anys, el número de naiximents de xiquets no blancs superarà al de blancs. I un factor nou en la nostra societat és que molts estatunidencs joves -en uns llocs més que en altres- no veuen el color de la pell. No ho veuen, no perque siguenprogressistes al vell estil -que sí­ veien el color i acceptaven la diferència com prova inequí­voca dels seus credencials d’ esquerres-, sinó perque han crescut en un paí­s que ha deixat de ser blanc. No és Obama qui està transformant els Estats Units, sinó un paí­s transformat el què fa que l’ elecció d’ Obama siga possible.’

Aquesta elecció, però, te una altra cara, i és la que se’ls ha quedat als racistes radicals nordamericans en veure com un negre està apunt de dirigir el paí­s. Patrioters extremadament ignorants però armats fins a les dents no cessen la seua campanya de desprestigi contra el candidat afroamericà, relacionant-lo amb l’islamisme radical (el seu segón nom és Hussein) i després quasi acusant-lo de comunista (!!!!) o de Pantera Negra. Com podeu veure en aquest bloc, l’extrema dreta nord-americana dispara tot el seu arsenal contra Obama. Tot i que, cal dir, els més nazis, no dubten de la submissió del republicà McCain al lobby , com han fet també de Bush, i declaren la guerra a qualsevol que arribe a la Casa Blanca.

Els grups radicals d’extrema dreta nordamericans són massa sovint una caricatura d’ells mateixos. Des dels cucurutxos ridí­culs del Ku Klux Klan fins a la Milí­cia Michigan o les organitzacions supremacistes blanques com la League of the South, els qui demanen la secessió dels antics estats confederats per protegir la puresa racial i la viabilitat económica de la classe mitjana blanca, fins als discursos més elaborats i potents com l’entramat organitzatiu al voltant de John Tanton, Numbers USA o FAIR, ambdós grups radicals anti-immigració. Però no per resultar-nos ridí­culs deixen de ser una amenaça per a la convivència i els drets humans. De fet, al voltant de la frontera que separa Mèxic dels EUA, concretament a Arizona, els amos dels ranxos més propers han organitzat patrulles de ciutadans blancs que vigilen amb armament i tecnologia militar que no es cole cap chicano al seu benvolgut paí­s. Estan organitzats al voltant de l American Border Patrol i diuen que tan sols es dediquen a informar les autoritats de les invasions constants per facilitar la detenció dels il·legals. De la mateixa manera, Minuteman, una altra organització similar, impulsa sovint marxes contra la immigració a distintes ciutats, i exigeix constantment la construcció d’un mur que separe l’Estat d’Arizona de Mèxic, tal i com va publicar el periòdic Diagonal ara fa dos anys . Aquesta organització va rebre els elogis del governador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, que els convidàtambé a patrullar la frontera californiana.

El racisme als EUA és un tema candent, degut a que massa sovint la raça i la classe social van juntes, com gairebé arreu del món, però amb l’afegit del patriotisme exagerat d’aquell paí­s, i que massaprompte oblida que és un poble format per immigrants. Per això no és d’estranyar que apareguen freaks com Timothy McVeigh capaços de volar un edifici a Oklahoma i assassinar 168 persones, o que cada dos per tres un estudiant d’institut massacre els seus companys de classe amb una UCI que el seu pare tenia al garatge, frustrat per no serpopular o per compartir aula amb massa negres i chicanos.

Però fora dels grups armats principalment establerts a les regions rurals i més tancades de l’Amèrica profunda, hi trobem els ja esmentats grups anti-immigració que apleguen els filonazis sota un discurspopulista i alarmista ja conegut a Europa al voltant de la immigració. Igual que a Europa, els amics de l’esvàstica i dels vells règims feixistes s’han modernitzat i busquen noves formes de seduir la desencantada població blanca, exaltant la seua superioritat com a receptors de drets i fins i tot com a raça. La bandera de l’anti-immigració i la defensa dels valors tradicionals, el fanatisme religiós, l’homofòbia radical, l’antiabortisme, la defensa de la pena de mort i del dret a comprar-se un llançagrenades al supermercat són el denominador comú dels grups d’odi nord-americans, que armats o no, tots defensen aquesta Amèrica blanca i pròspera de telesèrie o d’anunci de Coca-Cola.

Us convidem a visionar els següents reportatges per endinsar-se una miqueta més dins els moviments racistes nordamericans

[1] White supremacists and anti-immigration groups. Video de We Can Stop the Hate que explica qui hi ha darrere dels grups anti-immigració:
[2] Skinheads USA: Soldiers of war race (Aryan National Front) Parts: 1, 2, 3, 4, 5. Documental imprescindible de l’any 1995. Filmat durant dos mesos, el reportatge ens mostra les activitats i personalitats dels
membres de l’organització clandestina Front Nacional Ari (Alabama, EUA), liderats per Bill
Riccio. Organitzen festes del ‘poder blanc’ (celebració del naixement de Hitler, cerimònies del
Ku Klux Klan, manifestacions racistes, etc.) i proven de reclutar joves. Es descriu com viuen i
quin és el perfil predominant dels joves d’aquesta organització nazi nord-americana. Hi
intervenen: Bill Riccio (lí­der del F.N.A.) i alguns joves seguidors.

[3]
Papi, cómprame un Kalashnikov. Documental de Jon Sistiaga emès al canal Cuatro sobre el dret a portar armes als EUA, amb entrevistes imprescindibles per entendre què tenen al cap els amants de les armes.
[4]
Canal Youtube de la Milí­cia Michigan.
[5]
Bush: polí­tica y evangelio. Documental sobre els vincles de George Bush amb els fanàtics religiosos nordamericans.

[6] Una historia breve de los EEUU. Fragment del film ‘Bowling for Columbine’ de Michael Moore il·lustrat pels dibuixants de South Park on explica irónicament la història dels EUA criticant el racisme
[7] ¿Son los norteamericanos estúpidos?. Entrevistes al carrer sobre cultura general a alguns ciutadans nord-americans.

I copiem els següents articles de premsa d’interès.

[The Washington Post, juny 2008] Racistas, neonazis y grupos de odio e intolerancia contra Obama.
La posibilidad de que Estados Unidos tenga el primer presidente negro de la historia ha enervado los ánimos de los sectores racistas.
La histórica victoria del Senador Barack Obama en las elecciones primarias del Partido Demócrata fue acogida con entusiasmo en Norte America y en el mundo por lo que simboliza en cuanto a progreso racial y unidad. Sin embargo, también ha desencadenado un incremento de la actividad racista y de los supremacistas blancos, principalmente en Internet.
Tanto organizaciones que hacen seguimiento de los grupos de odio, como los propios lí­deres de esas formaciones, desde el mismo momento en que el senador por Illinois se hizo con la nominación a candidato presidencial, grupos de skin neonazis, y segregacionistas han visto incrementada el número de visitas a sus páginas de internet, así­ como han experimentado un aumento en la incorporación de nuevos miembros.
La posibilidad de que Estados Unidos tenga el primer presidente negro de la historia ha enervado los ánimos de los sectores racistas.
Billy Roper, lí­der del grupo conocido como la Revolución Blanca del Arca de Russellville, a sus 36 años afirmó ‘no haber visto tanta furia desde hace mucho, mucho tiempo. ‘Nada ha fomentado el despertar de los complacientes norteamericanos blancos desde que son conscientes de que pueden tener un presidente negro’.
Este tipo de organizaciones han tendido históricamente a exagerar su influencia, como parte de su estrategia intimidatoria, y se han negado a ofrecer datos sobre el número de militantes de que realmente disponen, así­ como a permitir a los periodistas asistir a sus reuniones. Sus lí­deres reconocen encontrarse en minorí­a, aunque los expertos coinciden en señalar que sus exigencia son más que una simple exageración.
‘Lo cierto es que detectamos una explosión del sentimiento de odio en Internet’ afirma Deborah Lauter, la directora general del departamento de Derechos Civiles de la Liga Antidifamación, cuyo cometido es hacer seguimiento de los grupos de odio y que afirma que ‘probablemente hay miles de páginas que estén promoviendo la intolerancia en este momento’. Añade que ni siquiera es capaz de dar una cifra sobre el número de portales, ya que el crecimiento es tan rápido que resulta imposible hacer seguimiento de todas.
Los grupos neonazis y del poder blanco saben que no tienen capacidad para hacer descarrilar la candidatura de Obama, por lo que en vez de intentarlo van a concentrar sus esfuerzos en sacar toda la ventaja posible del escenario que se ha creado y explotar todo su potencial para reclutar nuevos militantes.
Obama ha realizado grandes esfuerzos para minimizar el tema de la raza en la campaña presidencial. Cuando le preguntan por odio y división, el responde en términos de unidad entre negros y blancos. Decidió no solo rechazar, sino denunciar al apoyo que le habí­a ofrecido el lí­der de ‘Nación Islam’; y decidió abandonar la iglesia a la que habí­a pertenecido por largo tiempo, cuando su reverendo, Jeremiah A. Wright Jr, habló del racismo y la opression de los ‘Estados Unidos de la América Blanca’.
A principios de junio, Obama presentó una página web dedicada a desmentir y neutralizar los falsos rumores que sobre él han vertido los traficantes de odio en la red. Afirmaciones del tipo de que Obama es musulmán, que sus libros contienen afirmaciones racistas, o que su esposa utilizó la palabra ‘whitey’-forma despectiva de referirse a los blancos- . Su jefe de campaña afirmó que su intención es mantenerse a la ofensiva y permitir que cuajen mensajes falsos y deshonestos sobre l candidato.
Sin embargo, en una página web gestionada desde un domicilio particular en West Palm Beach, Fla. Don Black pasa 16 horas al dí­a, leyendo centenares de mensajes despectivos colgados en Stormfront.org, una web cuyo slogan es ‘Orgullo Blanco en Todo el Mundo’. Black es el antiguo dirigente del Ku Kluz Klan, que creó en 1995 un portal que sirviera de centro de operaciones y encuentro del movimiento del poder blanco. Los datos hablan por sí­ solos, en 2002 esa página web contaba con tan solo unos pocos miles de visitantes al dí­a, en la actualidad cuenta con 40 mil visitantes, 54 foros de internet diferentes, más de 40 moderadores.
Los mensajes se quejan de que Obama representa el final del ‘gobierno blanco’ y el despertar del ‘multiculturalismo’. Temen que promoverá programas de acción positiva a favor de las minorí­as, apoyará la inmigración ilegal, y ayudará a que los blancos se conviertan en ‘una nueva minorí­a’.
Black afirma que no para de recibir mensajes ví­a email de gente enfurecida solo de pensar en la posibilidad de que Obama sea elegido. ‘Hasta ahora los blancos hemos considerado que nuestro gobierno era parte de nosotros. Obama representa la evidencia de que eso no será nunca más así­, esto está generando miedo en mucha gente que ni siquiera se consideraba racista, pero que ahora se sienten atraí­das por nuestro campo’.
Casi todos los dirigentes del movimiento del poder blanco confirman el aumento de militancia. David Duke, antiguo miembro de la Cámara de Representantes, por Louisiana, y un viejo defensor de la segregación racial, afirmó que su página web ha doblado el número de visitas, y cada vez recibe más invitaciones para hablar en actos públicos.
Dan Hill, lí­der de un grupo extremista en Michigan, afirmó que sus seguidores están más deseosos de ‘adoptar medidas más serias’ y planea movilizaciones en contra de los polí­ticos y la inmigración. Por su parte, Roper, dice recibir más de 10 peticiones por dí­a para ingresar en su organización, lo que dobla la media habitual.
Las organizaciones especializadas en el seguimiento de los grupos de odio, confirman que en los últimos meses se ha experimentado una tendencia al alza. El Southern Poverty Law Center estima que desde el año 2000 esos grupos han crecido hasta un 50% agitando en contra de los inmigrantes con discursos incendiarios. El KKK se ha divesificado regionalmente y ahora cuenta con 150 sucursales en 34 estados. ‘Nuestro negocio funciona mejor en tiempos de crisis, con el petróleo y la vivienda subiendo, y la posibilidad de que un negro sea presidente’ afirma Ron Doggett, lí­der de una organización supremacista de Richmond que lleva por nombre EURO.
A lo largo de los actos de campaña se han producido incidentes protagonizados por este tipo de grupos. Camisetas que caricaturizan a Obama como un simio, o que instan a los ‘blancos a despertar’. El debate está servido. Los dirigentes racistas debaten de cómo sacar el mayor partido posible a esta etapa. También desprecian al candidato republicano por sus posiciones sobre la guerra de Irak .
‘Obama for president’ prepara el terreno para ‘David Duke for President’, que ya participó en 1988 en una campaña presidencial obteniendo tan solo el 1% de los votos. ‘Los blancos acabarán por darse cuenta de que es necesario defender nuestra herencia, y percibirán que represento el próximo paso que por lógica debemos dar’.
Existe otra posibilidad, que hará que los supremacistas blancos desprecien incluso con mayor fervor al candidato demócrata, Obama ganará, y entonces será demasiado tarde para hacer nada, tomará posesión de su cargo, y se instalará la percepción multicultural se instalará. Nada relevante ocurrirá y nuestros puntos de vista carecerán de cualquier perspectiva de futuro’.
________________________

[El Paí­s, Agencias -Denver- 27/08/2008] Tres detenidos por un supuesto plan para matar a Obama
Tres hombres fueron detenidos el domingo en Denver después de que uno de ellos, arrestado por posesión de armas y drogas, confesara a la policí­a un supuesto plan para matar al candidato Barack Obama. El complot no estaba lo suficientemente elaborado como para suponer ‘una amenaza seria para el candidato, la Convención Demócrata o los ciudadanos del Estado de Colorado’, manifestó en un comunicado el fiscal federal de Denver, Troy Eid.
El intento de asesinato estaba previsto para mañana, durante el discurso en el que el senador por Illinois aceptará su nominación como candidato a la presidencia de Estados Unidos, explicó a la policí­a uno de los detenidos, Tharin Robert Gartell, de 28 años. éste precisó que tení­an previsto disparar a Obama con un rifle de mira telescópica desde una colina situada a casi 700 metros del Invesco Field, el estadio en el que hablará el demócrata.

Gartell fue detenido a primera hora del domingo en Aurora, en los suburbios de Denver, tras ser interceptado por la policí­a por ‘conducción errática’. Los agentes descubrieron, en la furgoneta alquilada que conducí­a, dos rifles, miras telescópicas, munición, walkie talkies y 44 gramos de metanfetaminas. Uno de los rifles habí­a sido robado en Kansas.
Trasladado a comisarí­a, Gartell confesó el plan y la policí­a procedió a la captura de sus dos compinches. Nathan Johnson, de 32 años, fue detenido en un hotel de Denver, y Shawn Robert Adolf, de 33, en la cercana localidad de Glendale. Este último tuvo que ser trasladado a un hospital por las heridas que se produjo al intentar huir de la policí­a por la ventana de la habitación del hotel en el que se alojaba, en la sexta planta. Según un periodista de la cadena CBS, Johnson le habrí­a dicho que Obama no deberí­a estar en polí­tica por ser negro.
Una cuarta persona, presuntamente novia de uno de los tres detenidos, también fue detenida por posesión de drogas, aunque aparentemente no tení­a relación con el supuesto plan.
Article original

[Por Reggie 'Love' Sway] La ‘sumpremací­a blanca’ se riega en 888 grupitos de odio
Del 2000 a la fecha, los grupos de odio han aumentado en un 48 por ciento.
Detrás de todos ellos, un sólo hombre: John H. Tanton

Es de Michigan y solí­a ser un oculista. Actualmente es el hombre más poderoso en materia antimigratoria en Estados Unidos, fundador de organizaciones como U.S. English, Federation for American Reform, Center for Immigration Studies, NumbersUSA, ProEnglish y el pasquí­n The Social Contract Press. Su nombre: John H. Tanton.
Su voz en el Congreso es Tom Tancredo, férreo opositor a la reforma migratoria y creyente de que se está preparando un complot mundial para destruir a su paí­s.
Seguido por el ex congresista republicano Brian Bilbray, quien dijo, en febrero a dí­as de iniciarse un cabildeo en el Capitolio, que ‘estamos creando una clase de esclavos en la que se incuban elementos delictivos y, aunque elogió la eficacia del Servicio de Inmigración y Naturalización después de los ataques del 11 de septiembre, cuando fueron detenidas más de mil personas de origen árabe, alertó que, entre los terroristas, ‘podrí­a aparecer uno con nombre latino’.
Tanton es un fanático que, influenciado por la novela El Campo de los Santos, escrita por el francés Jean Raspail, y cuyo argumento gira en torno a la invasión del mundo blanco por parte de un montón de hambrientos de piel oscura, buscó la manera de que el libro fuera publicado en inglés para, entonces, regar la creencia de una profecí­a contenida en el texto:
‘Las masas abigarradas del tercer mundo miran con ansias las evidentes riquezas del occidente industrial. Los paí­ses desarrollados se encuentran encaminados directamente hacia una gran tormenta’, dijo.
Entre los estados con mayor número de grupos de odio se encuentran California (80) y Texas (67).
 Pareciera increí­ble, pero en este siglo aún se tiene registro de la existencia de 155 grupos del Ku Klux Klan, 207 pertenecientes a los Neo Nazis y 90 Skinhead (Cabezas rapadas), entre otros. Estos tres son conocidos porque la violencia es el elemento principal en su movimiento.
Sobre la visita de Felipe Calderón a Estados Unidos, dijo que éste se esforzó por encontrar una manera de que, ambos paí­ses, trabajen juntos para solucionar lo que en México representa la segunda fuente de ingresos más grande: la inmigración.
‘Calderón dijo que, de aceptarse una amnistí­a completa, la situación económica de México mejorarí­a de tal manera que los mexicanos se quedarí­an en su paí­s. Entonces, ¡que arregle a México!
‘Tiene todo calculado y, si hay amnistí­a, ¡los estadounidenses pagaremos por ella! Enviarí­amos bastante dinero para reconstruir México. ¿Y qué? ¿Cuando México tenga nuevas y brillantes carreteras como las nuestras, sus jóvenes se van a quedar en casa?’, escribió en su panfleto.
Y finaliza diciendo: ‘Si alcanzamos un acuerdo con México en la aplicación de nuestras leyes, todo el desastre será para nosotros. Estaremos a cargo de la administración de dicha amnistí­a. Mientras construí­mos su paí­s, tendremos que pagar por sus cuentas de maternidad y la educación de sus hijos aquí­ y, encima de todo esto, en una burla deliberada a nuestra debilidad, estupidez y amabilidad, también les construiremos nuevos puentes y carreteras para que, entonces, puedan llegar a invadirnos más rápido’.

Article original

Recomanem els següents articles

30años de vetos norteamericanos en la ONU ( Vetos de EE.UU. 1972 – 2002) : [Llegir]
Obama: la campaña decomisada : [Llegir]
Los Inmigrantes son el Blanco: La Retórica Extremista se mueve hacia la Corriente Principal: [Llegir]
150.000 fanáticos «blancos» declaran la guerra a Clinton (El Mundo, Domingo, 30 de abril de 1995) [Llegir]
Las milicias de ultraderecha: más de 800 organizaciones: (Clarí­n, Sábado 14 de junio de 1997) [Llegir]
Las milicias ultraderechistas en EE.UU.: ‘Lós Unicos descendiestes de Adán’. El racismo del grupo ‘La Nació Aria’ (Clarí­n, Sábado 1 de febrero de 1997) [Llegir]
¡Adiós, Obama! (Joel S. Hirschhorn) [Llegir]
A la caza del inmigrante (Diagonal, juny 2006) [Llegir]
Vuelven los cowboys. En Arizona, un grupo de pobladores expertos en tecnologí­a emplean dispositivos de uso militar para controlar y apresar a los inmigrantes ilegales que cruzan la frontera provenientes de México. (Wired News; 23 novembre 2002) [Llegir]
¿Y la comunidad negra, Obama? (Diop Olugbala) [Llegir]
Conozca bien sus fuentes de información: los medios dominantes y los supuestos ‘expertos’ en inmigración (Henry Fernandez September 19, 2007) [Llegir]
Se avecinan riesgos ocultos para el presidente Obama (Immanuel Wallerstein11-08-2008 La Jornada) [Llegir]
Obama y el Imperio(William Blum 10-08-2008 killinghope) [Llegir]
Recordatorio a Obama y McCain: Nadie gana una guerra (Howard Zinn 30-07-2008) [Llegir]
En 2042, los blancos ya no serán mayorí­a en Estados Unidos (El Paí­s, 14 d’agost 2008) [Llegir]
Independent Media Center (Indymedia) als EUA: Tota la informació alternativa dels moviments socials als Estats Units.
La Lliga Anti Difamació (Anti Difamation League) fa un seguiment dels grups d’odi que operen als Estat units.