Antifeixistes.org

Tota la informació sobre l'extrema dreta al País Valencià

El president del GAV, condemat per un episodi violent en 1996, defensa la violència anticatalanista a Gandia

En un article publicat en diverses webs anticatalanistes, el president del GAV i número dos de Coalició Valenciana, Manuel Latorre i Castillo defensa l’actuació violenta dels joves del GAV contra una marxa pacífica a Gandia. Com cada any el GAV i individus pertanyents a l’extrema dreta blavera, membres i simpatitzants de les Joventuts del GAV organitzaren una contramanifestació contra el Correllengua de Gandia. Una regidora del Bloc fou atacada amb una pedra ocasionant-li una ferida va requerir 12 punts de sutura. L’any anterior el GAV ja havia protagonitzat incidents violents. Recordem els fets en aquest VIDEO. Manuel Latorre Castillo, president del GAV i vicepresident de Coalición Valenciana fou condemnat com autor d’un delicte de danys i un altre de coaccions, segons l’edició valenciana del diari El Paísdespués de que en la campaña de las elecciones generales de 1996 tres militantes del Bloc denunciaran haber sido víctimas de amenazas y lesiones por parte de miembros del grupo anticatalanista”. En un article, Latorre defensa als 18 individus simpatitzants del GAV processats pels fets del darrer Correllengua i multats amb una ridícula sanció econòmica. Així, Latorre dóna la seua estrambòtica versió dels fets amb les habituals i greus faltes ortogràfiques i gramaticals: “Diuen que volen trobar al que llança (aci no cal afegir lo de presuntament, com en els etarres) la pedra a la regidora del Bloc de Alqueria la Comtesa. !Mentira¡. Ells saben perfectament que la pedra no va eixir de les nostres files, aixina ho atestiguen tots els videos que la policia te en el seu poder. Pero a pesar de no haver pogut provar res contra cap d’ells, l’instruccio continua oberta i la multa fixada en 310 euros per a cadascu dels 18, inamovible”. L’advocat dels 18 anticatalanistes fou Juan García Sentandreu, líder de Coalició Valenciana i ex falangista.

El president del GAV explica que Gandia ha estat en els darrers anys un nucli important d’activitat anticatalanista del grupuscle que presideix i inclús arriba a comparar aquest període amb “la Batalla de València a finals dels 70 i principis dels 80”. Així Latorre explica que “El GAV-Gandia se convertix en poc de temps en la delegacio mes activa (junt a Picassent i Meliana). Recordant a aquell grup que de la ma de Joan Gonzalez i junt a “L’Esgerda” tants mals de cap donà al catalanisme de La Safor fa ya uns quants anys. Les movilisacions, les accions de carrer, els comunicats, les aparicions en emissores locals. Tot de la ma d’un grup de gent molt jove, capitanejats per la nostra presidenta i perfectament recolzats i coordinats des de les JJ-GAV”. Si a Meliana les activitats del GAV s’han centrat en assenyalar en pamflets a professors d’institut, a la comarca de La Safor la violència política anticatalanista ha anat en augment en una escalada preocupant. A banda de les agressions que any rere any protagonitza el GAV contra la marxa lúdica i pacífica del Correllengua, el Casal Jaume I de Gandia ha patit nombroses agressions i pintades amb amenaçes de mort.

Segons Coalició Valenciana, Latorre és tècnic especialista en pròtesi dental i titular del laboratori LATOR. També indica que Latorre entrà al GAV l’any 1978. El web antiblavers.info es referia en aquest article a “la utilització que d’aquests joves amb problemes (com ara el mateix Toni [Rochina], que és un fracassat escolar que diuen que estigué fins a quatre anys repetint COU) fan Manolo Latorre i un altre blaver del GAV, Miquel Real i Alcocer, mestre de generacions de joves violents”. També afegeixen que Latorre “li fa la feina bruta” a Sentandreu.

ENLLAÇOS I DOCUMENTACIÓ:

Article de Manuel Latorre en la web del GAV: ‘Gandia com excusa’ (amb faltes d’ortografia).

‘Un juez investiga la relación del GAV con sabotajes impunes’, (27/XII/02), El País.

Condenado el líder del GAV por vejar y maltratar a un militante valencianista (El País, 10/04/1999)

Otro terrorismo en el País Valenciano (El País, 16/01/1979)

Violència anticatalanista contra el Correllengua de Gandia (Antifeixistes.org, 2007)

Agressions ultres contra el Correllengua de Gandia (Antifeixistes.org, 2008)

Ataquen el Casal Jaume I amb pintades nazis i amenaces de mort (Antifeixistes.org, 2009)

El GAV se adhiere a la manifestación contra el Correllengua (GAV Gandia)

El fosc passat de l’ultra Juan Garcia Sentandreu (L’avanç)

Cinco personas, heridas por ultras en Valencia (El País, 11/07/1978)

El delegado del Gobierno abre expediente al GAV por agredir a los miembros del CVC (El País, 22/07/1998)

Juicio contra el presidente del Grupo de Acción Valencianista por supuesto atentado (El País, 10/06/1980)

Una juez investiga la relación del GAV con sabotajes impunes (El País, 27/12/2002)