Antifeixistes.org

Tota la informació sobre l'extrema dreta al País Valencià

16 d’Abril: Fracàs total de l’extrema dreta i demostració de força del valencianisme per la llengua i la cultura

El passat dissabte 16 d’abril, l’extrema dreta catalanòfoba patí una de les derrotes més sagnants dels darrers anys, amb un estrepitós fracàs a les seues convocatòries a València, que pretenien contrarestar els actes valencianistes del 25 d’Abril que este any tenien com a lema “Si a TV3, si a la llengua, si a la transparència“. Ni un centenar d’ultres es manifestaren pel matí i per la vesprada a València convocats pel GAV i per Coalición Valenciana (CV) malgrat la seua alta despesa en publicitat. Per la vesprada, la marxa valencianista convocada per ACPV, partits, entitats, col·lectius i sindicats aplegava 80.000, una gran marxa que encara eixia des de les Torres de Quart quan la capçalera havia arribat ja a les Torres dels Serrans, deixant en evidència els blavers, una demostració de força que ha enfonsat encara més l’anticatalanisme. Tal i com demostren les fotos publicades a diversos mitjans, la manifestació de l’extrema dreta (de la qual no hi ha cap foto en vista general) fou una patètica passejada en soledat d’ultres rabiosos, mentre que la marxa valencianista per TV3 es convertia en una de les més grans de la història. Només cal vore les dues galeries de fotos que publica el Levante-EMV (ací la dels ultres, i ací la dels valencianistes) per comparar ambdues convocatòries. Però no només a València es va deixar clar que el valencianisme està més viu que mai: les Trobades d’Escola Valenciana aplegaven també este cap de setmana més de 70.000 persones arreu del País. Silla, Borbotó i València van acollir milers d’alumnes, professors, pares i mares reivindicant l’escola pública i en valencià, mentre els quatre blavers es dedicaven a bramar contra ZP i el catalanisme al centre de la capital. Al final, tot i haver una enorme diferència de participació entre els actes de la dreta cavernícola catalanòfoba i el valencianisme de progrés, l’independentisme i l’esquerra, la diferència més evident és de qualitat. Mentre els fatxes no tenen res més que caspa, nosaltres tenim milers de músics, escriptors, artistes, activistes de la societat civil, joves compromesos i compromeses disposats a combatre a la nova Batalla de València per la dignitat i sempre contra els feixistes que ens neguen el nostre dret a existir. Com va dir Lluís Llach: “Fa uns anys que aquestes cançons serviren per lluitar contra els fatxes d’aquells temps, i espere que ara servisquen per lluitar contra els fatxes d’avui”.

Marea humana en defensa de TV3 (Levante-EMV)

Més de vuitanta mil persones es mobilitzen a València per TV3, la llengua i la transparència (Vilaweb)

VIDEO: Concert de Lluís Llach per reclamar TV3 al País Valencià (3Cat24)

VIDEO: Multitudinària manifestació a València (Telenotícies TV3)

Miles de valencianos, contra el cierre de TV3 (Público)

Coalició y GAV se manifiestan contra el catalanismo y Zapatero (Levante-EMV)

Medio millar de personas defienden «lo valencià» (Las Provincias)

Notícia de Vilaweb:

Més de vuitanta mil persones es mobilitzen a València per TV3, la llengua i la transparència

Lluís Llach actua al final de la manifestació d’ACPV dalt d’un camió escenari pels obstacles de les autoritats municipals · La manifestació d’avui culmina totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra l’aturada de les emissions de TV3 al País Valencià · Xàtiva ha homenatjat els maulets al matí

Amb el lema ‘Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!’, més de vuitanta mil persones han recorregut avui a la tarda el centre de València, en resposta a la crida d’Acció Cultural del País Valencià. La manifestació, que ha sortit a quarts de set de les Torres de Quart, forma part dels actes de la diada del 25 d’Abril, en record de la derrota de la batalla d’Almansa del 1707, i culmina totes les mobilitzacions i actes fets a tot el país contra el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià.

L’afluència de gent ha estat tan multitudinària que ha fet que la manifestació avancés molt a poc a poc, enmig de crits contra el president Francisco Camps i a favor de la recepció de TV3. Era encapçalada per una pancarta portada per les catorze entitats convocants, rere la qual n’hi havia una altra de portada per representants polítics i sindicals del País Valencià i del Principat.

Al capdavant també hi havia el compositor Carles Santos, dirigint una banda de músics. Al final, cap a les vuit, des d’un camió escenari hi ha hagut l’actuació de Feliu Ventura, i l’actriu Pepa López ha llegit el manifest. Tot seguit, hi ha hagut l’esperada actuació de Lluís Llach, que ha cantat tres cançons i ha trencat, excepcionalment, la retirada d’ara fa quatre anys (fotos i vídeo de l’actuació). Llach ha precisat que el concert era una ‘manera concreta de militar avui en favor d’un dret fonamental’ i que en cap cas no era una tornada a l’escenari: ‘Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m’és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d’enlloc perquè no m’he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.’

ACPV ha fet saber que l’Ajuntament de València ha posat traves a l’organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l’entitat, Toni Gisbert, ha insistit que no n’hi hauria d’haver: ‘En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d’haver-se retirat.’

La manifestació també ‘recull totes les inquietuds expressades per la situació econòmica, contra la corrupció, per l’ensenyament públic i el territori’, com explica ACPV. Per això s’han adherit a la convocatòria els sindicats Comissions Obreres, UGT i Intersindical Valenciana, i entitats com Escola Valenciana, Ca Revolta, Salvem el Cabanyal i el Col·lectiu contra la Corrupció.

Campanya econòmica de suport a ACPV

Arran del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, s’han fet una setantena de concentracions i marxes, una colla d’ajuntaments han aprovat sengles mocions, i hi ha hagut una potent mobilització a la xarxa.

ACPV recorda que fa ‘més de quatre anys que hi ha persecució econòmica i política del govern de Francisco Camps’ contra l’entitat, des que el 2007 es va obrir el primer expedient administratiu. Per això, després de la manifestació del dia 16, ACPV continuarà la campanya de recollida de diners per a pagar la multa de 800.000 euros perquè, si no es paga, s’embargaran els comptes i els béns de l’entitat.

Notícia de Levante-EMV:

Coalició y GAV se manifiestan contra el catalanismo y Zapatero

Cientos de personas participan en dos marchas por el centro de Valencia para contrarrestar la convocatoria de Acció Cultural en favor de TV3

NATALIA ALAMINOS/EFE VALENCIA Centenares de personas se manifestaron ayer por el centro de Valencia para expresar su rechazo a la legalización de TV3 en la Comunitat Valenciana. Coalició Valenciana y el Grup d’Acció Valencianista (GAV) convocaron dos marchas -una a las 12 del mediodía y otra a las 6 de la tarde- con el objetivo de contrarrestar la manifestación organizada por Acció Cultural del País Valencià (ACPV) para pedir que se restablezca la emisión de TV3· y a favor de la “llengua i la transparència”.

La marcha de la mañana fue más numerosa que la de la tarde, donde sólo participaron un centenar de personas en representación de GAV. “Nuestro principal objetivo es evitar que el catalanismo se manifieste por las calles del centro de Valencia”, afirmó Manuel Latorre, presidente de esta entidad. Por la mañana, Juan García Sentandreu, presidente de Coalició Valenciana, pidió a los manifestantes que defiendan “lo valenciano no sólo cuando recibamos un ataque u ofensa de manos del catalanismo, sino también para defender lo que nos corresponde a los valencianos en en cualquier ámbito social y económico”.
Ambas marchas partieron de la plaza San Agustín y pasaron por la calle Colón y Navarro Reverter para finalizar en la plaza América. En la pancarta que presidió la primera manifestación del día se podía leer “En defensa de lo valencià, contra el Zparo, contra el catalanismo y contra la corrupción”. En la de la tarde se centraban en el presidente de Acció Cultural: “Eliseu Climent naixqueres en Llombay ¡¡Acabarás en Picassent!! Fora TV3”.