Antifeixistes.org

Tota la informació sobre l'extrema dreta al País Valencià

Un grup de feixistes apallissa una xica a Mislata fins deixar-la inconscient i l’amenacen de mort

Ahir dimarts 4 de desembre, una sòcia de l’Associació Artí­stica i Musical La Quimera de Mislata fou abordada per un grup de feixistes que van tapar-li el rostre amb una jaqueta i la van agredir brutalment fins deixar-la inconscient. La xica fou abordada aprop del parc de Capçalera, i va rebre amenaces de mort mentre era agredida. Fa escasses setmanes, Santi Rosado, militant del BNV de Mislata, també fou apallissat als voltants del CSA La Quimera, d’on també és soci. Ambdós han cursat denúncia a la Policia Nacional, que encara no ha detingut ningú en cap dels casos.Mislata continua sent un punt calent d’agressions racistes i feixistes. L’any passat, un grup de persones atacava un kebab increpant el seu propietari i proferint insults racistes. El CSA La Quimera ve patint des de fa temps nombroses agressions de diferent tipus, des de pintades fins els atacs directes a les persones que sovintegen el local. Fa poques setmanes, les alarmes es van disparar després de la brutal agressió patida per Santi Rosado, secretari local del BNV a Mislata, i ja es va denunciar que un grup de feixistes venia amenaçant i insultant diferents persones d’esquerres del poble. De fet, tant Rosado com la persona agredida anit, ja havien presentat denúncies per amenaces.

En un comunicat enviat per La Quimera afirmen que “ens facen el que ens facen no deixarem de viure i portar endavant el nostre projecte associatiu, mai ens rendirem ni renunciarem, Mai tindrem por del feixisme“. Aquesta associació ha anunciat que convocarà en breu una manifestació a Mislata fer denunciar les agressions i donar a conèixer els veïns i veïnes el feixisme present als seus carrers i l’impunitat en la que operen aquests grups.

Cal recordar que la localitat de Mislata és una de les arees d’actuació del president d’España 2000, José Luí­s Roberto. El seu restaurant, Casa José Luí­s, lloc habitual de reunió entre ultres i policies valencians, és el punt central. Cal recordar també que el secretari local del Bloc a Mislata, Santiago Rosado, denuncià les activitats de Roberto –en concret el combat de valetudo organitzat pel lí­der feixista amb la col’lacboració de l’alcalde del PP-. Rosado fou amenaçat a través del fòrum d’España 2000 però un jutjat va considerar que no s’havia de tramitar la denúncia presentat pel jove amenaçat. Un temps després era brutalment apallisat.

Notí­cies d’altres mitjans
[Levante] Hospitalizan a una joven de Mislata tras ser agredida por unos desconocidos.
[Levante] La joven de Mislata dice que no tiene duda de que sus agresores «son de ultraderecha».

Més informació: CSA La Quimera