Antifeixistes.org

Tota la informació sobre l'extrema dreta al País Valencià

Ataquen Ca Revolta amb pintades del GAV

El local de Ca Revolta ha aparegut de nou aquest cap de setmana amb pintades en la seua façana, porta principal i taulons d’anuncis. Són pintades de contingut polí­tic amb els textos “Traidors a lo regne” i “Fora”. Junt als textos hi ha també una bandera “blavera” amb les sigles “RV” i el número “71”. Els responsables d’aquesta entitat cí­vica del barri del Carme ja han presentat una denúncia a la comissaria del districte centre.Segons Ca Revolta, les proves apunten a que els autors d’aquests atacs pertanyen al Grup d’Acció Valencianista (GAV). Prop de Ca Revolta, pels voltants del carrer de Baix i la Plaça del Carme, hi ha diverses pintades signades de la mateixa manera i escrites amb el mateix color.

Aquest grup d’extrema dreta, caracteritzat pel seu “odi als catalans” ha intensificat en els últims mesos la seua activitat contra col·lectius d’esquerres. L’últim tingué lloc el passat diumenge 16 de desembre, quan agrediren els assistents a un acte de la presentació d’un llibre en la seu del Casal Jaume I de Sueca.

Malgrat el seu historial violent, del que es vanaglorien en la seua pàgina web i les seues publicacions, el GAV sempre ha estat vist amb complaença per les autoritats valencianes. En concret, l’Ajuntament de València els ha permés de nou participar de nou en la fira infantil i juvenil Expojove que s’organitza tots els nadals.

Així­ mateix, des d’aquest col·lectiu recorden que ja el passat 1 de setembre de 2007, la seu de Ca Revolta va patir un atac greu, no només amb pintades, sinó també amb una pistola de perdigons, que foren disparats quan alguns dels treballadors encara es trobaven en l’interior del local.

Finalment, una vegada més Ca Revolta denuncien una vegada més les agressions dels grupuscles feixistes i anticatalanistes contra l’esquerra i el valencianisme i reclamem l’efectiva actuació de la policia1 i les institucions davant aquests actes repetits.