Antifeixistes.org

Tota la informació sobre l'extrema dreta al País Valencià

Multa a 18 ultres que participaren en el boicot al Correllengua de Gandia

El Delegat del Govern Ricardo Peralta ha informat que la Policia Nacional ha identificat 18 dels ultres que participaren en l’agressió contra el Correllengua de Gandia el passat 26 de setembre i que van provocar incidents que van acabar amb l’hospitalització de Maite Peiró, regidora del BNV a l’Alqueria de la Comtessa ferida en rebre una pedrada al cap. La multa és de 301 euros per manifestació il·legal i increpar els assistents al Correllengua i a la policia. Els ultres seran defensats per l’exfalangista Sentandreu. Malauradament, encara no s’ha identificat l’autor de la pedrada, a qui Peralta qualifica d’ “indesitjable” i el convida a donar la cara. Notícia de Levante-Emv:

El Gobierno multa a 18 personas que boicotearon el Correllengua en Gandia

Europa Press/Levante-EMV, Valencia/Gandia
La Policía Nacional ha identificado a 18 personas de un grupo de cerca de cuarenta que el pasado 26 de septiembre trataron de boicotear la celebración del Correllengua, una manifestación cívica que cada año reivindica el uso social del valenciano y la unidad de la lengua catalana. Los alborotadores, que no tenían permiso para manifestarse, insultaron y trataron de agredir a los participantes en la manifestación que sí contaba con permiso para celebrarse.
Según informó ayer el delegado del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta, a las 18 personas identificadas se les ha comunicado una sanción administrativa consistente en una multa de 301 euros a cada uno por manifestación ilegal y por increpar e insultar tanto a los participantes en el Correllengua como a los agentes de la Policía que velaban por la seguridad de esa marcha festiva y reivindicativa.
Pese a todo, Peralta reconoce que hasta el momento no se ha podido identificar a la persona que, desde la calle Gutiérrez Más, lanzó un trozo de ladrillo a la manifestación del Correllengua que impactó en la cara de Maite Peiró, concejala del Bloc en el Ayuntamiento de l’Alqueria de la Comtessa, causándole heridas de consideración, de las que tuvo que ser atendida en un centro de salud. Peiró llegó a temer secuelas de por vida en la visión de uno de sus ojos.
En ese sentido, el delegado del Gobierno reconoció que lo que más desearía es “identificar al indeseable” que hirió a la concejala, y retó a “ese valiente” a se presente voluntariamente a la Policía.
Peralta, que ha sido criticado por diversos partidos y asociaciones por la “pasividad” de la policía que permitió la actuación de los violentos, se comprometió a “no consentir” ese tipo de ataques, y reiteró que todos “son objeto de investigación”.
Respecto a la posible trama en la que figurarían personas que se dedican a insultar y agredir a formaciones políticas y sociales valencianas, Peralta indicó que la Policía “no tiene constancia de que exista una organización concreta que esté tramando esos hechos, más allá de ese caldo de cultivo que puede suponer la creación de un cierto ambiente de crispación”.
Por otra parte, Coalición Valenciana criticó ayer a Peralta por la multa a los alborotadores.

El Bloc se plantea denunciar a la Delegación del Gobierno ´por no garantizar la seguridad´ en el Correllengua

Noticia de Levante-Emv
El secretario general del Bloc, Enric Morera, aseguró hoy que su formación política se plantea denunciar a la Delegación de Gobierno en la Comunitat Valenciana “por no garantizar la seguridad de los ciudadanos” durante el Correllengua de Gandia del pasado 26 de septiembre, en el que resultó herida la regidora del Bloc Nacionalista Valencià de l’Alqueria de la Comtessa, Maite Peiró.

Morera, que se pronunció en estos términos en declaraciones a Europa Press tras mantener una reunión con Maite Peiró, a la que lanzaron un trozo de ladrillo durante el Correllengua, lamentó que los responsables policiales “no están investigando la agresión a la concejala del Bloc” y “hacen dejación de sus funciones de la seguridad pública”.

Además, sentenció que la Delegación del Gobierno en la Comunitat “no hace ningún intento ante unos hechos gravísimos que merecen una rápida actuación de la policía como la que se efectúa en el País Vasco antes actos terroristas callejeros”.

El responsable del Bloc criticó las declaraciones realizadas ayer por el delegado de Gobierno en la Comunitat, Ricardo Peralta, quien aseguró “no tener constancia de que exista una organización concreta que esté tramando estos hechos, más allá de ese caldo de cultivo que puede suponer la creación de un cierto ambiente de crispación que se puede dirigir específicamente hacia determinados sectores: catalanistas o blaveristas”.

Al respecto, Morera afirmó que detrás de la agresión a Peiró “consta que hay un grupo organizado”. En este sentido, instó a los responsable de la Delegación del Gobierno a que vean las fotografías de la manifestación que les han proporcionado y, de esta forma, “Peralta verá que lo que ayer afirmó es totalmente falso”, recalcó.

El Bloc se plantea denunciar a la Delegación del Gobierno “por dejación de funciones” y “renuncia a garantizar nuestra seguridad porque los delincuentes de origen político sólo se les sanciona administrativamente”. En su opinión, lo que fue una “manifestación pacífica acabó con el resultado de una agresión a la concejala del Bloc”, apostilló.

————————————————————————————————————————–

El món ultra anticatalanista no pot concebre ser amonestat pel seu comportament incívic i agressiu. Només en visitar el seu web principal, Valenciafreedom, ens trobem amb comentaris dels usuaris que no entenen com poden ser multats, no sabem si és que encara no comprenen els fonaments de les lleis o que, simplement, no accepten que se’ls acabe la impunitat:
“VERGONYOS aço es el mon al reves to ple de assasins per el carrer y a mosatros mos criminalisen per defendre la llengua que parlem… ” (sic)

No s’ha de ser massa intel·ligent per desmuntar els seus infantils arguments:

Us han multat perquè vau boicotejar un acte legal, provocant altercats durant els quals va resultar ferida de gravetat una persona. La multa no és per defensar les vostres tesis acientífiques, teniu tot el dret del món a fer-ho, però a allò que no teniu dret és a agredir, atacar, coaccionar, insultar i perseguir tot aquell que no simpatitze amb les vostres idees. Esteu massa acostumats a atacar i que no passe res. Porteu 30 anys de “caça de bruixes” contra tot el qui considereu ‘catalanista’, com els nazis feien amb els jueus, i justifiqueu la vostra violència perquè considereu la seua mera existència com una ‘agressió’. L’única cosa que demostreu és tindre poca educació democràtica, doncs no admeteu la diversitat.

Lamentem que el cas es resolga en una multa, i esperem que es trobe l’autor de la pedrada i que aquest cas servisca de precedent per futurs actes de boicot i agressions a què l’extrema dreta blavera ens te acostumats. Per descomptat, ens semblen insuficients els esforços de Delegació de Govern i de la policia, de la mateixa manera que ens sorprenen les declaracions d’aquests que diuen no saber quin grup organitzat està darrere de tanta violència, i com sempre, atribuint-ho tot a conflictes entre ideologies oposades. No senyors, ací la qüestió és la violència unidireccional de l’extrema dreta cap a l’esquerra i el nacionalisme, res de tribus urbanes ni de gamberros de cap de setmana.

Elnull GAV ha oferit el seu suport als imputats i la defensa ha estat assumida per l’advocat ultra i líder de Coalición Valenciana, Juan García Sentadreu.

VIDEOS:

Agressió al Correllengua
-Altercats al Correllengua

ARXIU DE NOTÍCIES SOBRE BLAVERISME